Nieuws

 Corona virus

In verband met de ontwikkelingen rond het corona virus hebben we besloten de de rijschool stil te leggen. Dit betreft alle activiteiten dus ook de klassikale theorie op dinsdagavond. Voorlopig geldt dit tot 31 maart 2020. Tevens zijn alle examens t/m deze datum door het CBR geannuleerd, waarvan u door het CBR op de hoogte wordt gebracht. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn brengen we u daarvan direct op de hoogte.

 

 

Aanbieding!


Proefles gratis bij auto (B) en motor (A) Geldt alleen voor hen die voor het eerst met rijles willen beginnen.

Bij afname van een pakket bij de rijbewijzen A en B krijgt u 25 euro korting.

Heb je bij ons je brommerrijbewijs gehaald, dan krijg je één rijles gratis die wordt verrekend na het behalen van je autorijbewijs (€49,-)

Toertocht voor motoren

Door omstandigheden gaat de toertocht ook dit jaar helaas niet door.

Gezien de animo voor deze tocht hoop ik op koningsdag 2020 weer een rit te organiseren.

Via de web-site en facebook hoop ik jullie te informeren.

 

 

 

Begeleid rijden


Jongeren mogen vanaf 16 jaar het theorie-examen voor de auto afleggen. De geldigheid van het theorie-certificaat wordt verlengd naar 1,5 jaar.
Vanaf 16 jaar en 6 maanden mogen jongeren starten met het volgen van rijlessen.
Het praktijkexamen mag afgelegd worden vanaf 17 jaar.
Nadat de jongere het praktijkexamen met succes heeft afgerond mag hij tot zijn 18e verjaardag alleen autorijden onder begeleiding van een coach.
De leeftijd voor het behalen van het theorie-examen van de bromfiets wordt verlaagd naar 15,5 jaar.
Meedoen aan begeleid rijden


Jongeren die op of na de startdatum van het experiment 17 jaar worden, mogen meedoen met het experiment. Jongeren die op de startdatum al 17 jaar zijn, kunnen niet meedoen aan 2toDrive. Wel mogen zij al op 17-jarige leeftijd starten met het volgen van rijlessen. Het praktijkexamen mag in dat geval pas afgelegd worden na de 18e verjaardag. Het theorie-examen mag wel al voor de 18e verjaardag afgelegd worden.

Binnen het experiment 2toDrive mag de Tussentijdse Toets afgelegd worden door de jongeren. Die minimumleeftijd is daartoe verlaagd naar 16,5 jaar.

Aankomend motorrijders opgelet!!!!


Vanaf 19 januari 2013 is motorrijles opengesteld voor 17 jarigen, zodat je op of rond je 18e verjaardag examen kunt doen voor je motorrijbewijs. Tevens is het mogelijk om als 17 jarige je theorie al te behalen.

Nieuw is dat 21 jarigen hun motorrijbewijs in de zware categorie kunnen behalen. Hierna mag de beterffende motorrijder gedurende 2 jaar op een motorfiets rijden met maximaal 35 Kw. Na het verstrijken van deze 2 jaar mag gewoon met de zware categorie worden gereden.


Theorieles


Auto: op dinsdag  7, 14 en 21 jan. 2020; 4, 11 en 18 febr. 2020; 3, 10 en 17 maart 2020

 

Bromfiets:   dinsdag 28 jan. 2020; 25 febr. 2020 en 24 maart 2020

 

De theorielessen zijn steeds van 19.00-21.00.

 

 

       .