Over ons

Ontstaansgeschiedenis


Onze rijschool, opgericht in 2006, is in korte tijd uitgegroeid tot rijschool met een grote diversiteit aan opleidingen. De instructeurs zijn gemotiveerd vanwege hun affiniteit met verkeer- en techniek en willen dit graag overbrengen op hun leerlingen.

Doelstelling


Het doel van de rijschool is opleidingen te bieden waarbij kwaliteit en prijs zich in redelijkheid verhouden tot het geboden resultaat. Tevens is een correcte behandeling van de leerlingen en nakoming van gemaakte afspraken voor ons vanzelfsprekend.

Waar u op mag rekenen

- Duidelijke prijzen en prijsopbouw(Dus géén vage vanaf prijzen); 
- Een goede planning;
- Een goede administratieve organisatie;
- Er wordt niet van leerling naar leerling gereden;
- Géén telefoongesprekken of administratieve bezigheden tijdens de les;
- Theorieles (klassikaal);
- Lid Vereniging Rijschool Belangen;

Rijbewijs B: de personenauto

Kernactiviteit van onze rijschool is de personenenauto. Wij zijn aangesloten bij de Vereningen Rijschool Belangen en hanteren de hierbij behorende voorwaarden. De lessen worden zoveel mogelijk door de zelfde instructeur gegeven.


De lessen hebben een standaard duur van 1 uur. In overleg kan hiervan worden afgeweken.
Korte cursussen zijn mogelijk. (nadere informatie op de pagina cursussen)
U lest in een BMW 1 serie

Het gemiddeld aantal uren rijles gedurende de laatste 9 jaar is ongeveer 30 uur, hetgeen ruim beneden het landelijk gemiddelde ligt.

Zonodig worden de lessen ondersteund met een rij-simulator.


Rijbewijs E achter B

De aanhangwagen/caravan waarvan het maximaal toelaatbare gewicht van het trekkende voertuig en van de aanhanger samen meer bedraagt dan 3500 kg.

We gaan er vanuit dat 6 uur les nodig is voordat het examen kan worden afgelegd. Wanneer noodzakelijk kan hiervan worden afgeweken.
De opleiding begint op de rijschool met een korte presentatie waarin het theoretische gedeelte wordt behandeld.
U lest in een Land Rover Freelander II met automatische versnellingsbak en trekt gesloten aanhanger met tandem-assen.

Mocht je het personenautorijbewijs bij ons behaald hebben, dan heb je recht op €20,- korting!! Koffie/thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Rijbewijs A: de motorfiets (helaas zijn we door omstandigheden genoodzaakt de motoropleidingen voorlopig stop te zetten)


Deze opleiding wordt vanaf onze rijschool gegeven Ook hier geldt dat de lessen zoveel mogelijk door dezelfde instructeur worden gegeven.
De instructeur (een KGI instructeur) geeft zijn instructies tijdens de praktijkles middels een portofoon vanaf zijn motorfiets (dus niet vanuit een auto), dit om het contact met de leerling zo intensief mogelijk te houden. 
Het rijbewijs bestaat uit drie stappen.
Rijbewijs A1 is het begin rijbewijs voor de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar (motoren tot maximaal 11 Kw).
Na het behalen van dit rijbewijs kan na 2 jaar de categorie A2 worden behaald. (35 Kw)
Vervolgen kan na 2 jaar de zware categorie worden behaald.Thans bestaat de mogelijkheid om vanaf 20 jaar gelijk met de Cat A2 te beginnen om dan na 2 jaar op te gaan voor de zware categorie.
Vanaf 24 jaar kan overigens direct in de zware categorie worden ingestapt. 

Nieuw is de mogelijkheid voor 21 jarigen om te lessen met de zware categorie. Na het behalen van dit rijbewijs mag de betreffende motorrijder gedurende 2 jaar met een motorfiets rijden met een maximaal vermogen van 35Kw (cat.A2), waarna zijn of haar rijbewijs automatisch geldig wordt voor de zware categorie (Cat A). Dit betreft een zgn. code 80 rijbewijs.

Korte cursussen zijn mogelijk. (nadere informatie op pagina cursussen)

 

Rijbewijs AM: de bromfiets


Met ingang van 1 maart 2010 is het praktijkexamen voor de bromfiets verplicht. Dat wil zeggen dat na het behalen van het theoriecertificaat nog een praktijkexamen volgt. Wij bieden hiervoor een opleiding die 4 uur duurt en afgesloten wordt met het praktijkexamen dat ± 1 uur in beslag gaat nemen. Deze opleiding zal bij onze school door een KGI- motor instructeur worden gegeven. Een dergelijke instructeur is getraind door de KNMV en beschikt over grote vaardigheden en wordt hierin voortdurend bijgeschoold. Kleding, helmen en handschoenen stellen we ter beschikking en voor eten en drinken zorgen we onderweg.

Kom je na het behalen van je bromfietsrijbewijs bij ons terug voor je auto rijbewijs dat krijg je nadat je geslaagd bent 1 rijles korting!!

Faalangst, autisme en ADHD.

Om hiermee goed om te kunnen gaan is voldoende kennis van zaken aanwezig. Deze kennis is verworven door scholing en wordt voordurend geactualiseerd

.